Καλέστε μας : 210 5710486

Πως διατηρείς ένα ανοιχτό μπουκάλι κρασί;

Home  >>  Νέα  >>  Πως διατηρείς ένα ανοιχτό μπουκάλι κρασί;

Πως διατηρείς ένα ανοιχτό μπουκάλι κρασί;

Σίγουρα κάπου έχετε ακούσει ή δει ότι τα κρασιά πρέπει να αποθηκεύονται και να συντηρούνται σε συγκεκριμένες συνθήκες, όπως είναι η σταθερή θερμοκρασία, ιδανικά 13-16°C, το σκοτάδι, η απουσία άσχημων οσμών και οι κραδασμοί.

Καλά έως εδώ, αποθηκεύσαμε το κρασί μας στις τέλειες συνθήκες, το ανοίξαμε, το απολαύσαμε στο σωστό ποτήρι και στη σωστή θερμοκρασία, το συνδυάσαμε αρμονικά με το φαγητό μας, αλλά μας περίσσεψε αρκετό και πρέπει να το συντηρήσουμε. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος όμως;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να ανοίξεις μια φιάλη κρασιού και να τη διατηρήσεις σωστά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σίγουρα το κουτάλι, η χαρτοπετσέτα ή απλώς ο φελλός του δεν είναι μέσα σε αυτούς. Ένας εύκολος και σχετικά οικονομικός τρόπος είναι η λεγόμενη τρόμπα, η οποία εφαρμόζει στον λαιμό της φιάλης, αφαιρεί τον αέρα από το εσωτερικό της και βοηθάει στη διατήρηση του κρασιού για ένα διάστημα τριών έως πέντε ημερών, ανάλογα με το στιλ του κρασιού.

Ένας νέος τρόπος να απολαμβάνεις το κρασί χωρίς να ανοίξεις τη φιάλη είναι ένα μηχάνημα που τρυπάει τον φυσικό φελλό χωρίς να ανοιχτεί ποτέ, προσθέτοντας αδρανές αέριο, το οποίο προστατεύει το κρασί από το οξυγόνο. Λέγεται Coravin, είναι πατέντα της ομώνυμης εταιρείας και διατίθεται και στην Ελλάδα. Όπως τα περισσότερα σε αυτή τη ζωή, δημιουργήθηκε από ανάγκη, και συγκεκριμένα την ανάγκη ενός συζύγου που δεν μπορούσε λόγω της εγκυμοσύνης της γυναίκας του να μοιραστεί μαζί της το κρασί. Έτσι λοιπόν μπορούσε να απολαύσει το κρασί του χωρίς τον φόβο να πετάξει τη φιάλη.