Καλέστε μας : 210 5710486

Tips σερβιρίσματος ροζέ κρασιού

Home  >>  Νέα  >>  Tips σερβιρίσματος ροζέ κρασιού

Tips σερβιρίσματος ροζέ κρασιού

Πολλοί γνώστες του κρασιού συχνά παραμελούν το ροζέ κρασί, θεωρώντας το κατώτερο από τα κόκκινα και λευκά κρασιά. Αλλά για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, το ροζέ κρασί χρησιμεύει ως το τέλειο αντίδοτο σε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα.

Η τραγανότητα και την ελαφρότητα του ροζέ κρασιού το καθιστά κορυφαίο στις προτιμήσεις των καταναλωτών μια καλοκαιρινή μέρα. Το χρώμα μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την οινοποίηση των ποικιλιών και τις ώρες εκχύλισης με τις φλούδες των σταφυλιών, καθιστώντας την απόχρωση του κρασιού πορτοκαλί ή ακόμα και ελαφριά μοβ. Όπως είναι γνωστό, υπάρχει πάντα ένας συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο πρέπει να σερβίρεται το κρασί.

Η γεύση των ροζέ κρασιών μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την περιοχή από την οποία προέρχονται. Στα ευρωπαϊκά ροζέ κρασιά η γεύση τείνει προς το ξηρό αλλά στα ροζέ κρασιά από τις ΗΠΑ, η γεύση τείνει προς το γλυκό.

Η μέθοδος που πρέπει να ακολουθηθεί για το σερβίρισμα του ροζέ κρασιού χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια.

  1. Είναι σημαντικό να σερβίρεται πάντα το κρασί στη σωστή θερμοκρασία. Με ροζέ κρασί, αυτή η θερμοκρασία είναι περίπου 8-11 βαθμούς Κελσίου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δροσίσει το κρασί που πρόκειται να σερβίρετε μέχρι να φτάσει σε αυτή τη θερμοκρασία.
  2. Αφού το κρασί έχει αποκτήσει την κατάλληλη θερμοκρασία, είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Πρώτα θα πρέπει να αφαιρέσετε το καψύλλιο στο φελλό.
  3. Στη συνέχεια, με το τιρμπουσόν αφαιρέστε τον φελλό.  Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να συνεχίσετε να περιστρέφετε το ανοιχτήρι δεξιόστροφα και όχι την φιάλη. Μόλις χαλαρώσει εντελώς, τραβήξτε έξω απαλά. Όταν το κάνετε αυτό, θα ακούσετε ένα ήπιο ήχο.
  4. Ενώ σερβίρετε το κρασί στο ποτήρι, θυμηθείτε να το γεμίσετε μόνο στα δύο τρίτα ή και λιγότερο λόγω του ότι του καλοκαιρινούς μήνες η ποσότητα αυτή θερμαίνεται πολύ γρήγορα. Είναι προτιμότερο να σερβίρουμε περισσότερες φορές μια μικρή ποσότητα κρασιού παρά να γεμίζουμε το ποτήρι με αποτέλεσμα να έχουμε γρήγορα δραστική αλλαγή της θερμοκρασίας. Για να αποφύγετε τυχόν διαρροές, απλά στρίψτε ελαφρά το μπουκάλι και συγχρόνως ανασηκώστε το λαιμό προς τα πάνω

Όταν μαθαίνετε να σερβίρετε ροζέ κρασί, είναι επίσης σημαντικό να αποκτήσετε κάποια γνώση για το τι μπορεί να συνδυαστεί με αυτό. Οι περισσότεροι γευσιγνώστες υποδεικνύουν ότι τέλειοι συνδυασμοί με ροζέ κρασί είναι ο σολομός, η σαλάτα nicoise, το λευκό κρέας, τα λαχανικά τουρσί, πολλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας όπως γεμιστά κ.α. Για τους λάτρεις του κρασιού, το ροζέ κρασί μπορεί να μην είναι το καλύτερο κρασί στις επιδόσεις αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι τόσο απαιτητικοί στα γούστα, ένα ποτήρι ροζέ κρασί μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται για να ανανεωθούν.