Καλέστε μας : 210 5710486

Νέα

Home  >>  Νέα

Πως θα διατηρήσουμε τα τρόφιμα το Καλοκαίρι;

 Νέα ,,   Ιούλιος 2, 2020

Αγοράζουμε πάντα τελευταία στη σειρά τα ευάλωτα τρόφιμα, όπως κρέατα, πουλερικά, γαλακτοκομικά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο εντός δύο ωρών από την αγορά τους ή εντός μίας ώρας για θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου και πάντα μέσα σε πλαστικές σακούλες για την αποφυγή διαρροών. Για την ασφαλέστερη μεταφορά των…

Τα 8 δημοφιλέστερα ελληνικά πιάτα!

Το τζατζίκι, η ταραμοσαλάτα και η φάβα είναι τρία από τα αγαπημένα συνοδευτικά των τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα. Η φέτα είναι ένα καθαρά ελληνικό προϊόν που προτιμάται από όλους τους ξένους που επισκέπτονται τη χώρα μας. Οι τουρίστες λατρεύουν τους ντολμάδες που φτιάχνονται χωρίς κρέας, και τους συνοδεύουν με…

Μαθαίνουμε τα πάντα για το πεπόνι!

Είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα αλλά και πιο νόστιμα φρούτα του καλοκαιριού, παρά την ελαφριά σύστασή του. Το πεπόνι όμως, εκτός από δροσιστικό και γευστικό είναι μια από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές του καλοκαιριού, αφού είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και γεμάτο οφέλη για την υγεία σου. Μερικά από τα…

Γνωρίζουμε τα ελληνικά ψάρια & θαλασσινά.

Οι θησαυροί της ελληνικής θάλασσας –ψάρια, όστρακα, μαλάκια– προσφέρουν αληθινές γευστικές συγκινήσεις. 1. Λούτσος ή σφύρνα Ψάρι λιπαρό που… κυκλοφορεί την άνοιξη. Τρώγεται ψητό αλλά γίνεται και εξαιρετικό πλακί στον φούρνο με ντομάτα και σκόρδο. Ο λούτσος σε μικρό μέγεθος μπαίνει στο τηγάνι.  2. Φαγκρί Η νοστιμιά του αναδεικνύεται μόλις…

Μαρινάδες για BBQ!

Όταν μαγειρεύουμε στα κάρβουνα το μαρινάρισμα του κρέατος είναι το ήμισυ του παντός. Το έτερον ήμισυ βρίσκεται στα χέρια μας… Αλλά προσοχή στα υλικά του μαριναρίσματος να μην είναι έντονα και πολλά γιατί θα υπερκαλύπτουν την γεύση του κρέατος Το καλό αποτέλεσμα ενός μπάρμπεκιου μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο, αρκεί…

Tips για Πασχαλινά κουλουράκια.

Δείτε παρακάτω, κάποια tips για τα πιο νόστιμα Πασχαλινά κουλουράκια. Τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Για πιο τραγανά κουλούρια, χτυπήστε καλά στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Για αφράτα κουλούρια θα πρέπει να τα ζυμώσετε ελαφρώς και να ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι…

Tips για ένα νόστιμο μπακαλιάρο

Τα μυστικά του τηγανητού μπακαλιάρου Τα σωστά βήματα. 1. Ξαρμύρισμα Ο παστός μπακαλιάρος θέλει καλό ξαρμύρισμα, αλλιώς το φαγητό θα είναι πολύ αλμυρό. Για να τον ξαρμυρίσεις σωστά, κόψε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και βάλε τον σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Φρόντισε να αλλάξεις το νερό, δύο ή τρεις…

Η διαφορά ανάμεσα σε ένα απλό λάδι και σε ένα premium ελαιόλαδο

Είναι εντυπωσιακό ότι η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο σε παραγωγή ελαιόλαδου και η πρώτη σε παραγωγή «έξτρα παρθένου ελαιόλαδου» παρά τη μικρή της έκταση. Ξέρουμε όμως εμείς οι Έλληνες –ως καταναλωτές– να ξεχωρίζουμε το καλό λάδι;   Η οξύτητα σε συνδυασμό με την οργανοληπτική αξιολόγηση αποτελεί ένα από τα βασικότερα…

Γνωρίστε τα λαχανάκια Βρυξελλών!

Η εποχή των βλαστών των Βρυξελλών τρέχει από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι τον Φεβρουάριο ή έτσι. Είναι καλύτερα να συλλέγονται μετά τον πρώτο σκληρό παγετό στην περιοχή σας, καθώς τα λάχανα αντιδρούν στις χαμηλές θερμοκρασίες δημιουργώντας σάκχαρα. Ο παγετός συνήθως συμβαίνει νωρίτερα στις αγροτικές περιοχές από ό, τι στις αστικές…

9 μυστικά για την πιο ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα!

ΣΙΤΕΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ Το πρώτο μυστικό για την τέλεια μοσχαρίσια μπριζόλα είναι το καλά σιτεμένο κρέας. Αν για τα περισσότερα προϊόντα η έννοια “φρέσκο” στη μαγειρική είναι καλή, δεν ισχύει το ίδιο για το μοσχαρίσιο κρέας. Όσο περισσότερο σιτεμένο είναι τόσο καλύτερο γίνεται. Το σίτεμα είναι μια καθαρά φυσική διαδικασία η…