Καλέστε μας : 210 5710486

Τα 6 καλύτερα νησιά για foodies

Home  >>  Νέα  >>  Τα 6 καλύτερα νησιά για foodies

Τα 6 καλύτερα νησιά για foodies

Εάν δηλώνεις foodie και ψάχνεις την umami γεύση ακόμα και στις διακοπές σου, σου βρήκαμε τα ιδανικά ελληνικά νησιά για εσένα.

Εάν ξεκινήσουμε να μιλάμε για την ομορφιά και τη νοστιμιά της ελληνικής γαστρονομίας, μάλλον δε θα σταματήσουμε ποτέ. Αυτό δεν το λέμε απλά εμείς, αλλά οι ειδικοί του είδους, οι οποίοι έχουν αφιερώσει τόμους βιβλίων και χρόνια μαθημάτων και δοκιμών για να αναγάγουν την ελληνική γαστρονομία σε επιστήμη και να τη βάλουν στο πιο ψηλό βάθρο. Η ώρα όμως των διακοπών πλησιάζει και είτε σου άνοιξε η όρεξη για πλατσουρίσματα σε μοναδικές παραλίες και περιηγήσεις σε γραφικά χωριουδάκια, είτε βάλθηκες να αποδείξεις το foodie χαρακτήρα σου, αυτά τα νησιά θα μπουν άμεσα στη λίστα σου. Ο λόγος για τα καλύτερα ελληνικά νησιά για foodies, τα οποία κρύβουν γαστρονομικούς θησαυρούς και σε καλούν για αξέχαστες διακοπές με την απαραίτητη γευσιγνωσία.

Το iTravelling.gr ξεχώρισε 6 από τα αγαπημένα του ελληνικά νησιά, τα οποία θα σου χαρίσουν ταξιδιωτικές εμπειρίες γεμάτες γεύση και αρώματα.

Ταξίδι στην Κρήτη για γνήσια ελληνική γεύση

Όταν μιλάμε για ελληνικό φαγητό, δεν μπορούμε να μη βάλουμε πρώτη στη λίστα την Κρήτη. Με δεκάδες περιοχές και γραφικά χωριά να σε καλούν για γευσιγνωσίες, θα χαθείς μέσα σε καταλόγους με νοστιμιές. Όταν καταφέρεις να ξεκολλήσεις από τις εξωτικές παραλίες, τότε πες το ναι στα κρητικά κρέατα. Με τον παραδοσιακό τρόπο του «αντικριστού», ψητά στα κάρβουνα, είτε βυθισμένα σε μπόλικο κρητικό κρασί ως τηγανιές θα απολαύσεις διάφορες παραλλαγές τους. Τα μεζεδάκια με τοπικά λαχανικά δε λείπουν, όπως κολοκυθοκεφτέδες, ανθοί και ντολμαδάκια γεμιστά, καθώς και τα φρέσκα θαλασσινά, ο ντάκος και οι μακαρούνες με τοπικά τυριά.

Εάν δηλώνεις τολμηρός foodie, τότε μπορείς να μπεις στον πειρασμό και να δοκιμάσεις τους περιβόητους χοχλιούς. Η ρακή ρέει άφθονη, οπότε κατανάλωσε υπεύθυνα.

Ταξίδι στη Μήλο για παραδοσιακή γεύση

Οι διακοπές στη Μήλο θα σου εξασφαλίζουν παρθένες παραλίες, εξωτικά τοπία και περιηγήσεις σε γραφικά σοκάκια με θέα. Μόλις ολοκληρώσεις το ταξιδιωτικό σου πρόγραμμα, σειρά αναλαμβάνει η γαστρονομική σου απόλαυση. Με τραπέζια δίπλα στο κύμα ή με πανοραμική θέα από ψηλά, το μενού σου περιλαμβάνει τα διάσημα πιταράκια, θαλασσινούς φρέσκους μεζέδες και καρπουζένια για επιδόρπιο.
Εάν ψάχνεις για street food, τότε άφησε για λίγο την πίτσα και πες το ναι στην κυκλαδίτικη εκδοχή της, τη λαδένια.

Ταξίδι στη Σίφνο για δόση από Τσελεμεντέ

Εάν ψάχνεις για γνήσιο μαγειρευτό φαγητό σε πήλινα σκεύη και σε ξυλόφουρνο, τότε η Σίφνος είναι για εσένα. Το σικ νησί των Κυκλάδων, που «αιχμαλώτισε» τη γαστρονομική του ομορφιά ο Τσελεμεντές, σε καλεί για γευσιγνωσίες στα σοκάκια του νησιού. Μη φύγεις από εκεί, εάν δε δοκιμάσεις το διάσημο μαστέλο, το οποίο φτιάχνεται με κατσικάκι ή αρνάκι μέσα σε πήλινο σκεύος πάνω από κληματόβεργες στο ξυλόφουρνο, καθώς και τη ρεβιθάδα.

Ταξίδι στη Σκύρο για γεύση από θάλασσα

Το γραφικό νησάκι των Σποράδων κερδίζει στα σημεία με τις πανέμορφες παραλίες του, τη γραφική Χώρα και φυσικά τα θαλασσινά του. Για να πεις πως πήρες -στην κυριολεξία- γεύση από Σκύρο, επιβάλλεται η γευσιγνωσία της αστακομακαρονάδας του νησιού. Αποτελεί αγαπημένο πιάτο των ντόπιων και θα το απολαύσεις τόσο στα παραδοσιακά ταβερνάκια της περιοχής, όσο και πάνω στο σκάφος κατά τη διάρκεια του γύρου του νησιού.

Εάν πάλι δηλώνεις κρεατοφάγος, τότε σε περιμένει ψητό αρνάκι που λιώνει στο στόμα, το οποίο συνοδεύεται με λαχανικά εποχής και πατάτες με θυμαρίσιο μέλι.

Ταξίδι στη Φολέγανδρο για γεύση από άλλη εποχή

Η Φολέγανδρος κερδίζει τις εντυπώσεις και προσελκύει τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερους ταξιδιώτες στα γραφικά της σοκάκια. Μετά την περιήγησή σου στο Κάστρο, το διάσημο εκκλησάκι και τις βουτιές σου σε καταγάλανα νερά, όπως το Κάτεργο και το Λιβαδάκι, σειρά παίρνει η ανασύνταξη δυνάμεων.

Τα τοπικά πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις στο νησί είναι τα ματσάτα, τα ντόπια χειροποίητα ζυμαρικά, τα οποία σερβίρονται με σάλτσα φρέσκιας κόκκινης ντομάτας, τοπικά τυριά και κόκκορα. Η καλασούνα επίσης πρέπει να βρεθεί στο τραπέζι δοκιμής σου, μια πίτα αρκετά βαριά σε γεύση με τυριά της περιοχής και κρεμμύδια. Για πιο γλυκιά γεύση πες το ναι σε μια ή μπισκοτένια, ένα γλυκό με ενετικές επιρροές.

Ταξίδι στην Κέρκυρα για φαγητό με βενετσιάνικη αύρα

Επισκέψου την Κέρκυρα για να απολαύσεις αρχιτεκτονική από άλλη εποχή, να χαθείς σε παραμυθένιες πολιτείες, να κολυμπήσεις σε κρυστάλλινα νερά και φυσικά να δοκιμάσεις τα διάσημα κερκυραϊκά φαγητά της. Ο λόγος για τη δημοφιλή παστιτσάδα, την οποία θα βρεις σε διάφορες παραλλαγές, με κόκκορα ή μοσχαράκι. Συνέχισε το δείπνο σου με το σοφρίτο, το οποίο γίνεται από λεπτές φέτες μοσχαριού περασμένες από το τηγάνι με άσπρη σάλτσα. Για εσένα που αγαπάς τα λαχανικά πες το ναι σε ένα πιάτο τοσιγαρέλι με τσιγαριστά αγριόχορτα και μυρωδικά. Για χωνευτικό ένα ποτήρι κουμ κουάτ επιβάλλεται.

πηγή: itravelling.gr