Καλέστε μας : 210 5710486

Καθιστό ή όρθιο Buffet

Home  >>  Νέα  >>  Καθιστό ή όρθιο Buffet

Καθιστό ή όρθιο Buffet

 Νέα ,,,   Ιούλιος 22, 2021

Για τον τύπο της δεξίωσης του γάμου σας, δεν αρκεί να αποφασίσετε αν θα είναι σερβιριστό μενού με συγκεκριμένο αριθμό πιάτων ή μπουφές. Στην περίπτωση που αποφασίσετε να είναι μπουφές, έχετε να κάνετε άλλη μια επιλογή μεταξύ του καθιστού ή όρθιου μενού με μπουφέ.

Τι σημαίνει όρθιο buffet και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του

Με τον όρο «όρθιο buffet» εννοούμε ότι οι καλεσμένοι είναι ελεύθεροι να βρίσκονται όπου επιθυμούν, στέκονται όρθιοι δημιουργώντας ο καθένας την παρέα του και χωρίς ή με μαχαιροπήρουνα διαλέγουν διάφορες λιχουδιές από τον buffet, όπως καναπεδάκια, σαντουϊτσάκια και γενικά κρύα φαγητά και γλυκά σε μπουκίτσες. Έτσι όλοι τρώνε ταυτόχρονα από τον buffet, ενώ παράλληλα συνομιλούν και γνωρίζονται μεταξύ τους. Είναι σίγουρα η οικονομικότερη επιλογή, ανάλογα πάντα και με τις γεύσεις που θα επιλέξετε για το buffet, ενώ δεν χρειάζεται πολλούς σερβιτόρους, ούτε τραπέζια, καθίσματα και στολισμό γι’ αυτά. Αποτελεί την πιο απλή επιλογή αν θέλετε να κάνετε κάποιο πιο χαλαρό μετά το γάμο σας και όχι μια επίσημη δεξίωση.

Ζητήματα που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν για μια δεξίωση με ορθίους και μπουφέ

Πρέπει όμως να λάβετε υπ’ όψιν σας μερικά πράγματα για να κάνετε τις σωστές επιλογές και να κυλήσουν όλα άψογα. Γι’ αυτό καλό είναι να γνωρίζετε ότι πολλοί άνθρωποι και κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, θα αισθάνονται ήδη κουρασμένοι για να σταθούν και πάλι όρθιοι και κάποιοι δεν μπορούν να φάνε αν δεν έχουν μια θέση στο τραπέζι ακόμη και αν δεν απαιτούνται μαχαιροπήρουνα. Βέβαια και για εσάς ακόμη, η συγκεκριμένη μέρα είναι μεγάλη και κουραστική και μάλλον έχετε κι εσείς ανάγκη να καθίσετε και λίγο. Αυτό σημαίνει ότι ίσως κάποιοι άνθρωποι δεν καταφέρουν να παραμείνουν πολύ ώρα στη δεξίωσή σας, όποτε αν κάνετε αυτή την επιλογή μην στενοχωρηθείτε μετά. Να είστε προετοιμασμένοι λοιπόν και να έχετε φροντίσει να υπάρχουν κάποιες θέσεις στο χώρο και μερικά τραπέζια, ώστε να μπορούν κατά διαστήματα να κάθονται όσοι το έχουν ανάγκη. Μια καλή λύση είναι να υπάρχουν στο χώρο, σε διάφορα σημεία, μερικά ψηλά τραπέζια μπαρ και σκαμπό και ίσως 2-3 τραπέζια ροτόντες με καρέκλες για τους καλεσμένους μεγαλύτερης ηλικίας.

Τι σημαίνει καθιστό buffet και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του

Κάπου ανάμεσα στο όρθιο buffet και στο σερβιριστό γεύμα ή δείπνο, βρίσκεται το καθιστό buffet. Αυτή η επιλογή δίνει τη δυνατότητα στους καλεσμένους να επιλέξουν από μια ποικιλία γεύσεων, κρύων και ζεστών εδεσμάτων, το φαγητό τους, ενώ πίσω από τον buffet βρίσκεται προσωπικό που βοηθά στο σερβίρισμα και την εξυπηρέτηση των παρευρισκομένων. Στη συνέχεια ο καθένας κατευθύνεται στη θέση που έχει σε κάποιο από τα στολισμένα τραπέζια και απολαμβάνει το φαγητό και το ποτό του με τη συντροφιά του. Είναι σίγουρα λιγότερο επίσημο από το σερβιριστό δείπνο και περισσότερο από το όρθιο buffet, αφού οι καλεσμένοι έχουν μεγάλη ποικιλία φαγητών στη διάθεσή τους, την ποσότητα που επιθυμούν και κάθονται σε ένα όμορφα στολισμένο τραπέζι στη θέση που έχει οριστεί για τον καθένα. Μια πολύ καλή και πρωτότυπη ιδέα είναι να έχετε περισσότερους από ένα buffets με διαφορετική κουζίνα ο καθένας, αν πιστεύετε ότι οι καλεσμένοι σας θα τους τιμήσουν.

Ζητήματα που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν για μια δεξίωση με καθιστούς και μπουφέ

Για να αποφύγετε τον συνωστισμό κατά το σερβίρισμα, θα πρέπει ο μετρ να δίνει εντολή στους καλεσμένους κάθε τραπεζιού να προσέρχονται στον μπουφέ για να σερβιριστούνε και όταν εκείνοι πλησιάζουν στο τέλος, να έρχεται η σειρά των καλεσμένων του επόμενου τραπεζιού. Θα πρέπει, επίσης να υπάρχει πρόβλεψη, ώστε το προσωπικό να βοηθά στο σερβίρισμα, ώστε να μη δημιουργούνται καθυστερήσεις και να αναπληρώνονται άμεσα τα φαγητά που τελειώνουν πριν προλάβει κάποιος καλεσμένος να φθάσει σε άδεια πιατέλα. Καλό είναι, να σκεφτείτε και τους ανθρώπους που πιθανόν να μην μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και ταυτόχρονα δεν έχουν κάποιον δικό τους για να φτιάξει το πιάτο τους, οπότε θα πρέπει οι σερβιτόροι να ετοιμάσουν ένα πλούσιο πιάτο για λογαριασμό τους και να το σερβίρουν στη θέση τους. Να είστε βέβαιοι ότι θα εκτιμηθεί η κίνηση.