Καλέστε μας : 210 5710486

Νέα

Home  >>  Νέα

10+1 Έθιμα Γάμου στην Ελλάδα

 Νέα ,,   Αύγουστος 9, 2021

Η μέρα του γάμου είναι αναμφισβήτητα μια από τις σημαντικές στιγμές ενός ζευγαριού , που οι αναμνήσεις τις θα τους συντροφεύουν για μια ζωή. Σε μια χώρα σαν την δική μας τα έθιμα περί γάμου είναι πολλά και με διάφορους τρόπους δηλώνουν το χαρμόσυνο γεγονός. Στην Ελλάδα έχουμε πολλά έθιμα…

Φάβα Σαντορίνης

 Νέα ,,,   Αύγουστος 3, 2021

Η φάβα Σαντορίνης είναι φημισμένη για την νοστιμιά της,την βελούδινη γεύση, τη ασυναγώνιστη γλύκα της και το γρήγορο μαγειρεμά της. Πρόκειται για ένα είδος αρακά που προέρχεται από το φυτό «Lathyrus Clymenum L.» και οι αρχαιολόγοι, με βάση ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου, ισχυρίζονται ότι καλλιεργείται στο νησί…

Καθιστό ή όρθιο Buffet

 Νέα ,,,   Ιούλιος 22, 2021

Για τον τύπο της δεξίωσης του γάμου σας, δεν αρκεί να αποφασίσετε αν θα είναι σερβιριστό μενού με συγκεκριμένο αριθμό πιάτων ή μπουφές. Στην περίπτωση που αποφασίσετε να είναι μπουφές, έχετε να κάνετε άλλη μια επιλογή μεταξύ του καθιστού ή όρθιου μενού με μπουφέ. Τι σημαίνει όρθιο buffet και ποια…

Πώς διαλέγουμε χταπόδι;

 Νέα ,,,   Ιούλιος 13, 2021

Το χταπόδι αποτελεί ένα απο τα πιο θρεπτικά θαλασσινά με πλούσια διατροφική αξία. Υπάρχουν όμως κάποια σημεία που πρέπει να προσέχουμε όταν το διαλέγουμε. Τι πρέπει να παρατηρούμε πριν την αγορά του και τι διαφορά έχει το κατεψυγμένο από το φρέσκο;   Να έχει δύο σειρές βεντούζες Στις ελληνικές θάλασσες υπάρχουν…

Τα 6 καλύτερα νησιά για foodies

Εάν δηλώνεις foodie και ψάχνεις την umami γεύση ακόμα και στις διακοπές σου, σου βρήκαμε τα ιδανικά ελληνικά νησιά για εσένα. Εάν ξεκινήσουμε να μιλάμε για την ομορφιά και τη νοστιμιά της ελληνικής γαστρονομίας, μάλλον δε θα σταματήσουμε ποτέ. Αυτό δεν το λέμε απλά εμείς, αλλά οι ειδικοί του είδους,…

Φυστίκι Αιγίνης, ο «πράσινος χρυσός» της Ελλάδας

Ένα από τα ιδιαίτερα ΠΟΠ προϊόντα της χώρας μας, το φυστίκι από την Αίγινα, όχι μόνο ξεχωρίζει για την ποιότητα και τη γεύση του κερδίζοντας δίκαια την διεθνή πρωτιά αλλά παράλληλα, αποτελεί εξαιρετική υπερτροφή για τον οργανισμό μας. Η φυστικιά (επιστ. Πιστακία η γνησία, Pistacia vera) κατάγεται από το Ιράν,…

Υγιεινά και πλούσια σε ίνες τρόφιμα που μας χορταίνουν

 Νέα ,,,   Ιούνιος 16, 2021

Τα πλούσια σε πρωτεΐνες τρόφιμα συνήθως χωνεύονται πιο αργά από τους υδατάνθρακες, γεγονός που βοηθάει στη διατήρηση της αίσθησης του κορεσμού. Αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση όμως, το να καταναλώνουμε πολύ πρωτεΐνη δεν είναι αναγκαστικά η μοναδική και πάντα ενδεδειγμένη εναλλακτική. Το κλειδί για την επιλογή καλύτερων τροφών που θα…

Μοσχοφίλερο, ένα μοναδικό κρασί από την Αρκαδία

Μια από τις σημαντικότερες αυτόχθονες έντονα αρωματικές και κομψές λευκές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα, το μοσχοφίλερο είναι ένα ευκολόπιοτο, αρκετά ισορροπημένο κρασί που ξεδιπλώνει τις χάρες του κυρίως όταν είναι στην πρώτη νιότη του. Αν και καλλιέργειές του βρίσκουμε σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά,…

Πόσο καλό μας κάνει η μαστίχα;

 Νέα ,   Μάιος 25, 2021

Η μαστίχα είναι μια φυσική ρητίνη που παράγεται από το δέντρο Pistacia lentiscus var. Chia. (European Medicines Agency, 2015). Αν και αυτά τα δέντρα μπορούν να μεγαλώσουν και σε άλλα μέρη του κόσμου, η μαστίχα προέρχεται κυρίως από δέντρα που καλλιεργούνται στο νότιο τμήμα της Χίου, καθιστώντας την μοναδικό προϊόν…

Πρέπει να αποφεύγουμε κάποιους συνδυασμούς τροφών και ποτών;

Είμαστε συνηθισμένοι να συνδυάζουμε διάφορες τροφές στο φαγητό μας- τυρί με κρέας, φρούτα σε σαλάτες, γαλακτοκομικά με φρούτα. Γνωρίζετε όμως ότι οι σύγχρονοι υγιεινολόγοι, φυσιολόγοι και η παραδοσιακή ιατρική Αγιουρβέδα θεωρούν αυτούς τους συνδυασμούς ως επιβλαβείς καθώς ενοχοποιούνται για το αίσθημα φουσκώματος, καούρας, βάρους αλλά και λήθαργου που πιστεύεται ότι…