Καλέστε μας : 210 5710486

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη ψύξη των κρεατικών

Home  >>  Νέα  >>  Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη ψύξη των κρεατικών

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη ψύξη των κρεατικών

Μεγάλα κομμάτια (μπούτια, φιλέτο, σπάλα νουά κ.ά.): Τα τυλίγουμε εφαρμοστά με διάφανη μεμβράνη και έπειτα τα βάζουμε σε μεγάλου μεγέθους νάιλον σακούλα τροφίμων ή τα τυλίγουμε δύο φορές με αλουμινόχαρτο, καλύπτοντας καλά όλο το κομμάτι.

Μερίδες: Με ένα μαχαίρι απομακρύνουμε μεμβράνες, νεύρα και περιττό ορατό λίπος από το κομμάτι. Κόβουμε τα μεγάλα κομμάτια ψαχνού (π.χ. κιλότο, ελιά κ.ά.) σε μικρότερα κομμάτια-μερίδες, κατά μήκος των ινών τους, τυλίγουμε το καθένα σε μεμβράνη και μετά σε αλουμινόχαρτο και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Έτσι, μπορούμε να ξεπαγώσουμε ακριβώς όσες μερίδες χρειαζόμαστε.

Κιμάς: Μοιράζουμε τον κιμά σε μικρότερες δόσεις (500 – 750 γρ.), αρκετές για μαγειρέματα περίπου 4 ατόμων. Βάζουμε τον κιμά πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης, τον πιέζουμε με τις παλάμες μας για να γίνει ομοιόμορφα πλακέ και τον σκεπάζουμε με τις άκρες της μεμβράνης μέχρι να καλυφθεί καλά και παντού. Μετά τυλίγουμε το πλακέ κομμάτι με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη. Μπορούμε να φτιάξουμε αρκετά τέτοια πλακέ πακέτα κιμά και να τα στοιβάξουμε σε μια γωνιά της κατάψυξης, εξοικονομώντας πολύ χώρο.

Μπιφτέκια: Όταν διαθέτουμε μεγάλη ποσότητα κιμά, μπορούμε να φτιάξουμε μπιφτέκια ή κεφτέδες ή σουτζουκάκια. Ετοιμάζουμε το μείγμα του κιμά, πλάθουμε τα μπιφτέκια ή τα κεφτεδάκια μας και τα τυλίγουμε καλά ένα-ένα με μεμβράνη. Έπειτα τα τοποθετούμε σε νάιλον σακούλες ή τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Έτσι, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε «στήλες», το ένα πάνω στο άλλο, εξοικονομώντας χώρο στην κατάψυξη.

Μπριζόλες / παϊδάκια: Χωρίς να τα πλύνουμε, τα παίρνουμε ένα-ένα και τυλίγουμε το κόκαλό τους με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, για να μη σχιστεί η μεμβράνη ή το νάιλον σακουλάκι όπου θα τα αποθηκεύσουμε και επιταχυνθεί τυχόν αλλοίωση. Μετά, τυλίγουμε τις μπριζόλες (ή τα παϊδάκια) μία-μία σε διάφανη μεμβράνη ή σακουλάκια τροφίμων και στοιβάζουμε στην κατάψυξη.