Καλέστε μας : 210 5710486

10 γεγονότα για τη φράουλα!

Home  >>  Νέα  >>  10 γεγονότα για τη φράουλα!

10 γεγονότα για τη φράουλα!

Μπορεί η φράουλα να ξεκίνησε να κάνει την εμφάνισή της αλλά η ιδανική εποχή τους είναι τον Απρίλιο!

1. Η φράουλα έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, είναι πλούσια θρεπτικά συστατικά όπως σε βιταμίνες Β και C και περιέχει σημαντικές ποσότητες μαγγανίου, καλίου, σιδήρου και φυτικών ινών.

2. Τα 100 γρ. φράουλες περιέχουν λιγότερες από 30 θερμίδες

3. Οι φράουλες ήταν το αγαπημένο φρούτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

4. Κατά πάσα πιθανότητα η καταγωγή της φράουλας είναι από τη Χιλή.

5. Το 14o αιώνα, οι Γάλλοι ήταν φανατικοί λάτρεις της φράουλας.

6. Οι καλλιεργήσιμες φράουλες που απολαμβάνουμε σήμερα χρονολογούνται από το 19o αιώνα. Προέρχονται από τις μικρές κατακόκκινες άγριες φράουλες της Βιρτζίνια, που διασταυρώθηκαν με μεγαλύτερες κιτρινωπές κωνικές φράουλες από τη Χιλή, τις οποίες έφερε στη Βρετάνη (διοικητική περιοχή της Γαλλίας) ο Γάλλος καπετάνιος Φρεζιέ (Captain Frezier) το 1712, γι’ αυτό και οι φράουλες στα γαλλικά λέγονται fraises

7. Η φράουλα, όπως και πολλά άλλα ευπαθή φρούτα εκείνη την περίοδο, παρέμεινε ένα είδος πολυτέλειας, που απολάμβαναν μόνο οι πλούσιοι, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα.

8. Σήμερα, η φράουλα αποτελεί το πιο δημοφιλές είδος μούρου στον κόσμο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία είναι μεταξύ των μεγαλύτερων εμπορικών παραγωγών φράουλας.

9. Έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και καρδιοτονωτικές ιδιότητες,

10. Κλασικό συνοδευτικό για τις φράουλες είναι το κόκκινο κρασί, η σαμπάνια ή ο χυμός πορτοκάλι. Το κλασικό πιάτο Φράουλες Ρομανόφ αποτελείται από φρέσκες φράουλες ποτισμένες με χυμό πορτοκάλι και λικέρ πορτοκάλι.

Πηγή: neolaia.gr