10 τρόποι να απολαύσετε το αβοκάντο
Οι σαλάτες και τα σάντουιτς με αβοκάντο είναι από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές, όταν θέλουμε κάτι ελαφρύ, χορταστικό και πραγματικά υγιεινό. Συγκεντρώσαμε λοιπόν 10 νόστιμες προτάσεις για να το απολαύσετε.
Κατάγεται από το νότιο Μεξικό και τη Γουατεμάλα και οφείλει την ύπαρξή του στους αρχαίους Μάγια. Αν και όλοι ξέρουν τις ευεργετικές του ιδιότητες, ο καρπός που πρωτοέγινε γνωστός ως βουτυρόδεντρο, ανήκει στις τροφές που διχάζουν: άλλοι το λατρεύουν, άλλοι το μισούν. Το αβοκάντο τρώγεται φυσικά και σκέτο σαν φρούτο ή ορεκτικό -ταιριάζει ιδανικά με λεμόνι και αλάτι- χρησιμοποιείται, όμως και στις σαλάτες, πράσινες ή μη. Μια πολύ νόστιμη σαλάτα το συνδυάζει με βραστά κολοκυθάκια, φλέικς παρμεζάνας και λαδολέμονο. Μια άλλη νόστιμη παραλλαγή του το θέλει λιωμένο σε ψωμί με λίγο αλατοπίπερο, ενώ μαζί με καυτερές πιπεριές, σκόρδο, κόλιανδρο, κρεμμύδι και λεμόνι γίνεται ένα υπέροχο ορεκτικό, το γνωστό σε όλους γουακαμόλε! Ταιριάζει ακόμα με τα θαλασσινά.