Καλέστε μας : 210 5710486

Οι τάσεις στο Φαγητό για το 2020!

Home  >>  Νέα  >>  Οι τάσεις στο Φαγητό για το 2020!

Οι τάσεις στο Φαγητό για το 2020!

Είσαστε έτοιμοι να δείτε τις πρώτες προβλέψεις για το 2020;

Εναλλακτικά άλευρα

Το 2020 τα άλευρα από φρούτα και λαχανικά, όπως για παράδειγμα μπανάνες, που τώρα μας ακούγονται πολύ περίεργα, αναμένεται να κάνουν δυναμική εμφάνιση τη νέα χρονιά, γεγονός στο οποίο πιστεύουμε ότι συμβάλει σημαντικά και το γεγονός ότι πολλά από αυτά έχουν ελάχιστη έως καθόλου γλουτένη, ενώ μαζί τους μπορεί κάποιος να φτιάξει και πολλές vegan συνταγές -γιατί ο βιγκανισμός ακόμη καλά κρατεί και θα συνεχίσει.

Γεύσεις από τη Δυτική Αφρική

Σύμφωνα με τη λίστα του 2019 οι γεύσεις από τις παράκτιες χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού, από την Ασία και την Αυστραλία, μέχρι τις δυτικές ακτές της Βορείου και Νοτίου Αμερικής θα επηρέαζαν σημαντικά τις διατροφικές μας συνήθειες. Το 2020 πάλι, είναι η σειρά των φαγητών της Δυτικής Αφρικής, με βασικά υλικά τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τις καυτερές πιπεριές τσίλι, τα φιστίκια, το τζίντζερ, το λεμονόχορτο, αλλά και τη μορίνγκα.

Φρέσκα σνακ ψυγείου

Μπορεί μέχρι σήμερα οι συσκευασμένες μπάρες να ήταν από τα πιο δημοφιλή σνακ που έπαιρνε κάποιος από το supermarket, ωστόσο αυτό φαίνεται να αλλάζει και τη θέση τους θα πάρουν φρέσκα σνακ που θα βρίσκουμε στα ψυγεία, όπως βραστά αβγά και σούπες, που έχουν λιγότερα συντηρητικά και περισσότερα φρέσκα υλικά, άρα όσοι τα επιλέγουν αισθάνονται ότι κάνουν καλύτερες διατροφικές επιλογές.

Νέα βούτυρα και αλείμματα

Θυμάστε που σας είπαμε πρόσφατα για το έλαιο κολοκύθας; Ετοιμαστείτε το 2020, παρέα με τα βούτυρα από ξηρούς καρπούς να αγοράζετε και βούτυρο κολοκύθας αλλά και αλείμματα από εξωτικούς καρπούς, που θεωρούνται superfoods.

Σιρόπια αντί για γλυκαντικά

Ξεχάστε τη στέβια και ετοιμαστείτε να γλυκαίνετε τα ροφήματα και τα γλυκά σας με εναλλακτικά σιρόπια φρούτων και λαχανικών, όπως ρόδι, χουρμά και γλυκοπατάτα.

Ψευτο-spirits

Ή αλλιώς ποτά χωρίς αλκοόλ αλλά και ανθρακούχο νερό αρωματισμένο με λυκίσκο (σαν μια ξεχωριστή μπίρα), για όσους αγαπούν τα «αθώα» ποτά και δεν θέλουν η έξοδος τους να συνοδεύεται από hangover την επόμενη ημέρα.

Ανανεωτική γεωργία

Η αναγεννητική γεωργία συνήθως περιγράφει πρακτικές γεωργίας και βόσκησης που αποκαθιστούν το υποβαθμισμένο έδαφος, βελτιώνουν τη βιοποικιλότητα και αυξάνουν τη δέσμευση άνθρακα για να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα περιβαλλοντικά οφέλη, όπως θετικές επιπτώσεις στην κλιματική αλλαγή, αναφέρει η Whole Foods. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τάση προέρχεται από τους αγρότες, τους παραγωγούς, τους ακαδημαϊκούς και τους εμπόρους λιανικής που δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στον τρόπο χρήσης των πρακτικών διαχείρισης της γης και των ζώων. 

Πηγή: olivemagazine.gr