Καλέστε μας : 210 5710486

Γνωρίστε τα λαχανάκια Βρυξελλών!

Home  >>  Νέα  >>  Γνωρίστε τα λαχανάκια Βρυξελλών!

Γνωρίστε τα λαχανάκια Βρυξελλών!

Η εποχή των βλαστών των Βρυξελλών τρέχει από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι τον Φεβρουάριο ή έτσι. Είναι καλύτερα να συλλέγονται μετά τον πρώτο σκληρό παγετό στην περιοχή σας, καθώς τα λάχανα αντιδρούν στις χαμηλές θερμοκρασίες δημιουργώντας σάκχαρα. Ο παγετός συνήθως συμβαίνει νωρίτερα στις αγροτικές περιοχές από ό, τι στις αστικές περιοχές, επομένως ρωτήστε τον αγρότη πριν το αγοράσετε.

Επιλέξτε λαχανάκια Βρυξελλών που αισθάνονται σφιχτά συμπαγή και σκληρά όταν τα πιέζετε. Τα μικρά βλαστάρια τείνουν να είναι πιο γλυκά γεύματα, ενώ τα μεγαλύτερα βλαστάρια είναι πιο λάχανα. Τα λάχανα είναι εξίσου καλά αν τα αγοράζετε ή όχι από το στέλεχος και θα κρατηθούν για αρκετές εβδομάδες στο ψυγείο.

Για να τα προετοιμάσετε, κόψτε το ξηρό κομμάτι του στελέχους στη βάση του βλαστήματος και τυχόν χαλαρά εξωτερικά φύλλα. Μπορείτε να αφήσετε τα λάχανα ολόκληρα, να τα φέρετε στα μισά, ή ακόμη και να τα κόψετε για μια σαλάτα ή hash. Μπορείτε να τα αλατίσετε και να τα αλείψετε με ελαιόλαδο και να τα βάλετε στο φούρνο μέχρι να γίνουν τα άκρα χρυσά και τα εξωτερικά φύλλα να γίνουν τραγανά.