Οι Συνταγές των Chef μας: Όνειρο της Μεσογείου
Καλαμάρι γεμιστό με πλιγούρι, γαρίδες, φινόκιο, σαφρά, τριλογία από πιπεριές φλαμπαρισμένο με λευκή σαμπούκα.
Γαρνιρισμένο με σπανάκι σωτέ και ροζέτες παντζαριού.
ΥΛΙΚΑ
4 Μεγάλα Καλαμάρια
1 Πιπεριά Πράσινη
1 Πιπεριά Κόκκινη
1 Κρεμμύδι ξερό
1 φινόκιο
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
100 γρμ. λευκή σαμπούκα
1 ντομάτα σε μικρό καρέ
1/2 κιλό γαρίδες
1/2 κιλό πλιγούρι
λίγο σαφράν
200 γρμ. λευκό κρασί
200 γρμ. χυμό ντομάτας
Άνιθο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κιλό σπανάκι
1 μεγάλο παντζάρι βρασμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια. Σωτάρουμε με ελαιόλαδο τις τρίχρωμες πιπεριές, το φινόκιο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα πλοκάμια και τις γαρίδες. Αφού σωταρισθούν ελαφρώς σβήνουμε με τη λευκή σαμπούκα, προσθέτουμε την ντομάτα, τον άνιθο, το σαφράν, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το πλιγούρι. Συμπληρώνουμε λίγα υγρά και αφήνουμε λίγο να βράσει η γέμισή μας. Μόλις γλασάρει αφαιρούμε από τη φωτιά και γεμίζουμε το καλαμάρι. Πιάνουμε το τελείωμα με μια οδοντογλυφίδα. Τοποθετούμε τα καλαμάρια σε ένα ταψί και προσθέτουμε ελαιόλαδο, χυμό ντομάτας και λίγο κρασί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Τη συνταγή μας προτείνει ο Executive Chef Κωνσταντίνος Τάσης.