Καλέστε μας : 210 5710486

Το savoir vivre του παιδικού πάρτι!

Home  >>  Νέα  >>  Το savoir vivre του παιδικού πάρτι!

Το savoir vivre του παιδικού πάρτι!

 Νέα ,,   Νοέμβριος 28, 2017

Δείτε ποιοι είναι οι κανόνες καλή συμπεριφοράς στην οργάνωση ενός πάρτι αλλά και όταν είστε καλεσμένοι.

Επιλογή καλεσμένων:

Εάν το παιδί σας είναι σε μια ηλικία που μπορεί να έρθει στο πάρτι και χωρίς να καθίσουν μαζί οι γονείς τότε δεν είναι απαραίτητο να καλέσετε όλους τους γονείς των συμμαθητών του.

Εάν καλέσετε έναν συμμαθητή τότε πρέπει να τους καλέσετε όλους, χωρίς εξαίρεση.

Προσκλήσεις

Η πρόσκληση έστω και με ένα μήνυμα ή e-mail είναι απαραίτητη τουλάχιστον 3 εβδομάδες πριν από το πάρτι. Εκτός αν είναι πολύ μικρό οπότε μπορείτε να τηλεφωνήσετε προσωπικά. Μια χειρόγραφη πρόσκληση όμως κάνει πάντα τη διαφορά.

Υπενθύμιση

Μία εβδομάδα πριν από το πάρτι επικοινωνήστε με μήνυμα, email ή τηλεφωνικά και υπενθυμίστε την ημερομηνία του πάρτι, παράλληλα ενημερωθείτε εάν θα έρθουν οι καλεσμένοι ή όχι.

Φαγητό 

Μην το παρακάνετε με το φαγητό. Μερικά finger foods ώστε τα παιδιά να τα τρώνε εύκολα χωρίς να λερώνουν, με μία επιλογή από πιο υγιεινά σνακς είναι ιδανικά.  Για τους μεγάλους προσθέστε απλά καφέ και κρασί με μία πιατέλα από αλμυρά και γλυκά συνοδευτικά. Προσπαθήστε να έχετε ποτήρια με καπάκι και καλαμάκι και μπορείτε να βάλετε αυτοκόλλητα με ετικέτες επάνω ώστε κάθε παιδί να σημειώνει το όνομά του.

Ώρα

Ανάλογα με την ηλικία τους παιδιού σας φροντίστε να είναι μία ώρα βολική στο πρόγραμμα των περισσοτέρων παιδιών και γονέων, όπως περίπου στις 11-12 π.μ. εάν είναι Σαββατοκύριακο ή 6-7μμ εάν είναι καθημερινές ή Σαββατοκύριακο. Επίσης η αποχώρηση καλό να είναι να γίνεται το αργότερο στις 9μ.μ. που τα περισσότερα παιδιά ετοιμάζονται για ύπνο.

Τα Δώρα

Όλα τα παιδιά θέλουν να ανοίγουν αμέσως τα δώρα τους αλλά καλό είναι να το αποφύγετε. Το παιδί μπορεί να αντιδράσει θετικά ή …αρνητικά και θα θέλει να παίξει με το πρώτο που θα του αρέσει, ενώ οι καλεσμένοι του και τα άλλα δώρα θα περιμένουν. Για την επιλογή του δώρου δε χρειάζεται να ρωτήσετε τους γονείς, καθώς μπορεί αυτό που θα σας προτείνουν να δυσκολευτείτε να το βρείτε ή να είναι ακριβό ή να μην σας αρέσει. Το καλύτερο είναι να επιλέξετε κάτι που πιστεύετε πως το παιδί θα χαρεί όταν το δει, και να μπορεί εύκολα να το αλλάξει επιλέγοντας κάτι άλλο εάν δεν το θέλει ή το έχει ήδη. Μην ξεχνάτε ΠΑΝΤΑ να γράφετε μία ευχή με το όνομά σας. Αφού λάβετε τα ΔΩΡΑ μπορείτε την επόμενες 4-5 ημέρες να στείλετε μήνυμα ή τηλ. και να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους για το δώρο που λάβατε.

 

Goodie bag

Το δωράκι στα παιδιά όταν φεύγουν από το πάρτι έχει πλέον καθιερωθεί. Δεν είναι απαραίτητο να το κάνετε, αλλά αν θέλετε και έχετε χρόνο, μπορείτε να ετοιμάσετε κάτι συμβολικό, όπως ένα cupcake, μπισκότα ή γλυφιτζούρια που θα φτιάξετε μαζί με το παιδί μαζί με ένα χειρόγραφο σημείωμα. Επίσης μπορείτε να δωρίσετε ένα μπαλόνι που μέσα να έχετε βάλει χρυσόσκονη ή μπιλάκια κλπ. Θα βρείτε πολλές και εύκολες ιδέες στο internet.

Συμπεριφορά παιδιών

Είναι στα πλαίσια ενός παιδικού πάρτι αποδεκτό τα παιδιά να κάνουν περισσότερη φασαρία ή να παίζουν πιο έντονα από ότι συνήθως. Ο γονέας όμως δεν θα πρέπει ποτέ να επιτρέπει να γίνονται παιχνίδια που προκαλούν ζημιές, ή που παρενοχλούν άλλα παιδάκια ή καλεσμένους ή που θέτουν σε κίνδυνο το ίδιο ή σε κάποιο άλλο παιδί. Καλό θα είναι να υπάρχει μια γενική επίβλεψη και έγκαιρη παρέμβαση.

Φωτογραφίες

Μπορείτε μετά το πάρτι να στείλετε φωτογραφίες ή video με ένα email στους καλεσμένους και να τους ευχαριστήσετε. ΠΟΤΕ μην δημοσιεύεται φωτογραφίες παιδιών στα Social Media χωρίς την άδεια των γονέων.

Για τους καλεσμένους

Θα πρέπει πάντα να απαντάτε έγκαιρα στην πρόσκληση. Εάν τύχει κάτι επείγον πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώσετε τηλεφωνικά. Μην παίρνετε μαζί σας φαγητό εκτός κι αν το παιδί έχει αλλεργίες ή άλλο πρόβλημα υγείας. Μην είστε πίσω από το παιδί συνεχώς. Καθίστε παρέα με τους γονείς και παρέμβετε μόνο αν είναι άκρως απαραίτητο. Επίσης το κάπνισμα σε χώρο που σε βλέπουν τα παιδιά καλύτερα να το αποφεύγετε, εννοείται φυσικά ποτέ στον ίδιο χώρο . Την επόμενη μέρα στείλε ένα μήνυμα και ευχαρίστησε για το πάρτι.