Καλέστε μας : 210 5710486

Tips για ένα νόστιμο μπακαλιάρο

Home  >>  Νέα  >>  Tips για ένα νόστιμο μπακαλιάρο

Tips για ένα νόστιμο μπακαλιάρο

Τα μυστικά του τηγανητού μπακαλιάρου
Τα σωστά βήματα.

1. Ξαρμύρισμα

Ο παστός μπακαλιάρος θέλει καλό ξαρμύρισμα, αλλιώς το φαγητό θα είναι πολύ αλμυρό. Για να τον ξαρμυρίσεις σωστά, κόψε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και βάλε τον σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Φρόντισε να αλλάξεις το νερό, δύο ή τρεις φορές ακόμη για να είσαι σίγουρη ότι θα απομακρυνθεί το περισσότερο αλάτι.

2. Κουρκούτι

Αν το κουρκούτι που φτιάχνεις συνήθως βγαίνει στεγνό και δε φουσκώνει, δοκίμασε να βάλεις μέσα μπύρα. Επίσης, αν θέλεις έξτρα αφράτο αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε κορν φλάουρ αντί για αλέυρι.

3.Μπαχαρικά

Αν σ΄αρέσει το πικάντικο αποτέλεσμα, δοκίμασε να βάλεις μέσα στο κουρκούτι σου μπαχαρικά όπως η πάπρικα, το κάρυ ή το κύμινο, που θα δώσουν άρωμα και γεύση στο ψάρι.

4. Τηγάνισμα

Για να γίνει τραγανό το κουρκούτι και να μείνει τρυφερή η σάρκα του ψαριού, πρέπει, αφενός να τηγανιστεί μέσα σε πολύ καυτό λάδι- κι όχι απλά ζεστό – κι αφετέρου να μη σκεπάσεις το τηγάνι.