Καλέστε μας : 210 5710486

Οι συνταγές των σεφ μας: Χοιρινά μενταγιόν με κρεμμώδη σάλτσα παρμεζάνας & ριζότο μανιταριών.

Home  >>  Συνταγές  >>  Οι συνταγές των σεφ μας: Χοιρινά μενταγιόν με κρεμμώδη σάλτσα παρμεζάνας & ριζότο μανιταριών.

Οι συνταγές των σεφ μας: Χοιρινά μενταγιόν με κρεμμώδη σάλτσα παρμεζάνας & ριζότο μανιταριών.

ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΜΕ ΚΡΕΜΜΩΔΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΡΙΖΟΤΟ ΑΠΟ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ψαρονέφρι
500 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ παρμεζάνα
1/2 κιλό ρύζι αρμπόριο
1/2 κιλό βούτυρο
1 κιλό διάφορα μανιτάρια (ποικιλία)
3-4 φέτες ψωμί του τοστ
1 ματσάκι μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
2 ποτήρια κρασί λευκό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 ½ λίτρο ζωμό κότας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε σε βούτυρο τα μενταγιόν αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει. Αφού ροδίσουν τα αφαιρούμε και σβήνουμε με ένα ποτήρι άσπρο κρασί.
Προσθέτουμε αφού εξατμισθεί το αλκοόλ, την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει μία βράση ενσωματώνουμε την παρμεζάνα, μέχρι να γλασσάρει και να γίνει μία κρεμμώδης σάλτσα.

Για το ριζότο:
Σοτάρουμε σε βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ποικιλία των μανιταριών, ψιλοκομμένα. Αφού μαραθούν ρίχνουμε και το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με κρασί και συμπληρώνουμε λίγο λίγο το ζωμό κότας που έχουμε (ο ζωμός πρέπει να είναι καυτός).
Μόλις πιει τα υγρά ξανασυμπληρώνουμε λίγο λίγο μέχρι να αρχίσει το ριζότο μας να χυλώνει.
Μόλις ετοιμαστεί το τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα ένα κομμάτι βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα.
Σερβίρετε το κρέας πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί, η κρεμμώδης σάλτσα παρμεζάνας από πάνω και δίπλα το ριζότο μανιταριών.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

Τη συνταγή μας προτείνει ο Executive Chef  Κωνσταντίνος Τάσης.

_mg_7117