Σύκα, πως να επιλέξεις & να τα συντηρήσεις!
Πως διαλέγω καλό σύκο Επειδή τα σύκα είναι από τα πιο ευπαθή φρούτα και δεν αντέχουν στη μεταφορά, γι’ αυτό είναι δύσκολο να βρείτε εισαγόμενα σύκα στο καλύτερο στάδιο ωρίμασης. Τα σύκα καλό είναι να αγοράζονται μια ή δύο μέρες πριν την κατανάλωση. Προσέχετε τα σύκα να έχουν βαθύ χρώμα…
Πως να διαλέξεις τις τέλειες ντομάτες!
Ξέρουμε ότι η απογοήτευση είναι μεγάλη όταν αγοράζετε ντομάτες και σας βγαίνουν… αγγούρια στη γεύση. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε για εσάς τι πρέπει να έχετε υπόψη σας, πριν τις επιλέξετε. Βρίσκονται στην εποχή τους, είναι πρωταγωνίστριες στη χωριάτικη και δεν λείπουν από την καθημερινότητά μας τώρα το καλοκαίρι. Όταν, όμως, είναι…
Πως θα διατηρήσουμε τα τρόφιμα το Καλοκαίρι;
Αγοράζουμε πάντα τελευταία στη σειρά τα ευάλωτα τρόφιμα, όπως κρέατα, πουλερικά, γαλακτοκομικά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο εντός δύο ωρών από την αγορά τους ή εντός μίας ώρας για θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου και πάντα μέσα σε πλαστικές σακούλες για την αποφυγή διαρροών. Για την ασφαλέστερη μεταφορά των…
Τα 8 δημοφιλέστερα ελληνικά πιάτα!
Το τζατζίκι, η ταραμοσαλάτα και η φάβα είναι τρία από τα αγαπημένα συνοδευτικά των τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα. Η φέτα είναι ένα καθαρά ελληνικό προϊόν που προτιμάται από όλους τους ξένους που επισκέπτονται τη χώρα μας. Οι τουρίστες λατρεύουν τους ντολμάδες που φτιάχνονται χωρίς κρέας, και τους συνοδεύουν με…
Μαθαίνουμε τα πάντα για το πεπόνι!
Είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα αλλά και πιο νόστιμα φρούτα του καλοκαιριού, παρά την ελαφριά σύστασή του. Το πεπόνι όμως, εκτός από δροσιστικό και γευστικό είναι μια από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές του καλοκαιριού, αφού είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και γεμάτο οφέλη για την υγεία σου. Μερικά από τα…
Γνωρίζουμε τα ελληνικά ψάρια & θαλασσινά.
Οι θησαυροί της ελληνικής θάλασσας –ψάρια, όστρακα, μαλάκια– προσφέρουν αληθινές γευστικές συγκινήσεις. 1. Λούτσος ή σφύρνα Ψάρι λιπαρό που… κυκλοφορεί την άνοιξη. Τρώγεται ψητό αλλά γίνεται και εξαιρετικό πλακί στον φούρνο με ντομάτα και σκόρδο. Ο λούτσος σε μικρό μέγεθος μπαίνει στο τηγάνι. 2. Φαγκρί Η νοστιμιά του αναδεικνύεται μόλις…
Μαρινάδες για BBQ!
Όταν μαγειρεύουμε στα κάρβουνα το μαρινάρισμα του κρέατος είναι το ήμισυ του παντός. Το έτερον ήμισυ βρίσκεται στα χέρια μας… Αλλά προσοχή στα υλικά του μαριναρίσματος να μην είναι έντονα και πολλά γιατί θα υπερκαλύπτουν την γεύση του κρέατος Το καλό αποτέλεσμα ενός μπάρμπεκιου μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο, αρκεί…
Tips για ένα νόστιμο μπακαλιάρο
Τα μυστικά του τηγανητού μπακαλιάρου Τα σωστά βήματα. 1. Ξαρμύρισμα Ο παστός μπακαλιάρος θέλει καλό ξαρμύρισμα, αλλιώς το φαγητό θα είναι πολύ αλμυρό. Για να τον ξαρμυρίσεις σωστά, κόψε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και βάλε τον σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Φρόντισε να αλλάξεις το νερό, δύο ή τρεις…
Η διαφορά ανάμεσα σε ένα απλό λάδι και σε ένα premium ελαιόλαδο
Είναι εντυπωσιακό ότι η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο σε παραγωγή ελαιόλαδου και η πρώτη σε παραγωγή «έξτρα παρθένου ελαιόλαδου» παρά τη μικρή της έκταση. Ξέρουμε όμως εμείς οι Έλληνες –ως καταναλωτές– να ξεχωρίζουμε το καλό λάδι; Η οξύτητα σε συνδυασμό με την οργανοληπτική αξιολόγηση αποτελεί ένα από τα βασικότερα…