Οι συνταγές των σεφ μας: Γαρίδες τηγανιτές σε κουρκούτι λαχανικών & ντιπ γιαουρτιου!
ΥΛΙΚΑ
25 γαρίδες χωρίς κεφάλι με ουρά
½ κουτάκι μπύρα
Λίγο αλεύρι (περίπου 150-200 gr)
1 καρότο- 1 τζίντζερ – 1 κολοκύθι
½ πιπεριά κόκκινη
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι ξερό
½ πιπεριά κίτρινη
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το ντιπ γιαουρτιού:
100 γρ φιλαδέλφεια
Λίγο άνηθο
100 γρ στραγγιστό γιαούρτι
1 λαίμ (χυμό και ξύσμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ προσθέτοντας επιπλέον αλάτι και πιπέρι, το αλεύρι και την μπύρα.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας μόνο την ουρά, τις βουτάμε στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι , μέχρι να΄πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Για το ντιπ: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Γαρνίρουμε περιμετρικά τις γαρίδες και στη μέση το ντιπ.
Τη συνταγή μας προτείνει ο Executive Chef Κωνσταντίνος Τάσης.