Καλέστε μας : 210 5710486

Οι συνταγές των σεφ μας: Αθερίνα σε φωλιά πατάτας με πέρλες λαχανικών.

Home  >>  Συνταγές  >>  Οι συνταγές των σεφ μας: Αθερίνα σε φωλιά πατάτας με πέρλες λαχανικών.

Οι συνταγές των σεφ μας: Αθερίνα σε φωλιά πατάτας με πέρλες λαχανικών.

Αθερίνα τριχωνίδος περασμένη από καλαμποκάλευρο σε φωλιά πατάτας με σάλτσα αυγών αρωματισμένη με ούζο και άνιθο και γαρνιρισμένο με πέρλες λαχανικών.

Υλικά Συνταγής για 4 άτομα

Αθερίνα Τριχωνίδος 800 γρ.
Πατάτες τριμμένες στον τρίφτη 500 γρ.
Ραδίκια 250 γρ.
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τηγάνισμα 1 κιλό
Ηλιέλαιο 350 γρ.
Αυγά 2 τεμ
Αλάτι 15 γρ.
Πιπέρι 5 γρ.
Ούζο 30 γρ.
Καλαμποκάλευρο 250 γρ.
Μουστάρδα 30 γρ.
Άνιθο 10 γρ.
Καρότα 2 τμχ.
Ρέβα 2 τμχ.
Παντζάρι 2 τμχ
Μέλι 15 γρ.
Κορν Φλάουρ 50 γρ.
Συνταγή:

Τηγανίζουμε την αθερίνα περασμένη σε καλαμποκάλευρο σε καυτό λάδι (έξτρα παρθένο) και έπειτα τη βάζουμε να στραγγίσει σε απορροφητικό χαρτί.
Τρίβουμε τις πατάτες στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη, τις περνάμε με λίγο κορνφλάουρ, τοποθετούμε το ειδικό εργαλείο δημιουργώντας τις φωλιές και τις τηγανίζουμε σε καυτό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε μέσα στις φωλιές τα ζεματισμένα (για 3 λεπτά) σε βραστό νερό ραδίκια. Σε 1 σκεύος βάζουμε τα αυγά, το μέλι, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, το ούζο, το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε όλα μαζί με ραβδομπλέντερ για 1 λεπτό κάνοντας μια σφιχτή σάλτσα.
Τέλος ενσωματώνουμε τον άνιθο. Κόβουμε σε στρογγυλές πέρλες με το κουταλάκι παριζιέν τα λαχανικά μας και τα μπλανσάρουμε (ζεματάμε) σε βραστό νερό για 5 λεπτά, τα γυαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και στήνουμε το πιάτο μας.

Καλή Όρεξη!

Τη συνταγή μας προτείνει ο Executive Chef  Κωνσταντίνος Τάσης.
_mg_7117