Tips για Πασχαλινά κουλουράκια.
Δείτε παρακάτω, κάποια tips για τα πιο νόστιμα Πασχαλινά κουλουράκια.
Τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Για πιο τραγανά κουλούρια, χτυπήστε καλά στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
Για αφράτα κουλούρια θα πρέπει να τα ζυμώσετε ελαφρώς και να ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι σταδιακά
Είναι καλύτερο να αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα, περίπου.
Τα πασχαλινά κουλούρια αγαπούν τα αρώματα των εσπεριδοειδών, το φρέσκο βούτυρο, αλλά και τη μαστίχα.
Όταν πλάθουμε τα κουλούρια μας φροντίζουμε πάντα να παίρνουμε ίσες, μικρές ποσότητες ζύμης έτσι ώστε βγουν στο ίδιο περίπου μέγεθος και επίσης να ψηθούν ομοιόμορφα.
Χρησιμοποιούμε φρέσκο, ποιοτικό αλεύρι και όχι κάποιο που έχουμε καιρό στο ντουλάπι, έτσι ώστε η ζύμη μας να πλάθεται και να φουσκώνει καλύτερα.
Χρησιμοποιούμε τη λαμαρίνα (γενικά σκεύος με όσο γίνεται πιο χαμηλά τοιχώματα) για να κυκλοφορεί ομοιόμορφα η θερμότητα και να ψήνονται στον ίδιο χρόνο η επιφάνεια και τα πλαϊνά.
Το άλειμμα με αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό, θα δώσει γυαλιστερό χρώμα στα κουλουράκια μας.
Το αντικολλητικό χαρτί θα βοηθήσει και στο ψήσιμο (δε θα «κακοψηθεί» η κάτω πλευρά) και στο εύκολο καθάρισμα του σκεύους.
Καλό Πάσχα !