Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα
Υλικά:
Χοιρινό ψαρονέφρι
Αποξηραμένα δαμάσκηνα
Σάλτσα demi-glace
Φρέσκο βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Κονιάκ
Αραβοσιτέλαιο
Παρασκευή:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το ψαρονέφρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τη σάλτσα και αφήνουμε να πάρει βράση για λίγα λεπτά. Σε άλλο τηγάνι βάζουμε αραβοσιτέλαιο και σωτάρουμε τα δαμάσκηνα. Μετά τα σβήνουμε με κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τα δαμάσκηνα στο κρέας με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά.
Καλή Όρεξη!