Καλέστε μας : 210 5710486

Συνταγές

Home  >>  Συνταγές

Οι συνταγές των σεφ μας: Γαρίδες τηγανιτές σε κουρκούτι λαχανικών & ντιπ γιαουρτιου!

 Συνταγές ,   Φεβρουάριος 7, 2017

ΥΛΙΚΑ 25 γαρίδες χωρίς κεφάλι με ουρά ½ κουτάκι μπύρα Λίγο αλεύρι (περίπου 150-200 gr) 1 καρότο- 1 τζίντζερ – 1 κολοκύθι ½ πιπεριά κόκκινη 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ½ πιπεριά πράσινη 1 κρεμμύδι ξερό ½ πιπεριά κίτρινη ½ ματσάκι άνηθο ½ ματσάκι μαϊντανό Αλάτι πιπέρι Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα Για…

Οι συνταγές των σεφ μας: Χοιρινά μενταγιόν με κρεμμώδη σάλτσα παρμεζάνας & ριζότο μανιταριών.

ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΜΕ ΚΡΕΜΜΩΔΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΡΙΖΟΤΟ ΑΠΟ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΥΛΙΚΑ 1 κιλό ψαρονέφρι 500 γρ κρέμα γάλακτος 200 γρ παρμεζάνα 1/2 κιλό ρύζι αρμπόριο 1/2 κιλό βούτυρο 1 κιλό διάφορα μανιτάρια (ποικιλία) 3-4 φέτες ψωμί του τοστ 1 ματσάκι μαϊντανό 3 σκελίδες σκόρδο 2 ποτήρια κρασί λευκό…

Οι συνταγές των σεφ μας: Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα!

Υλικά • 3 σκελίδες σκόρδο • Αλεύρι 2 κουταλ σούπας • Γαλοπούλα ολόκληρη • Βούτυρο • Ξύσμα και χυμό από λεμόνι • Μαϊντανό • Δενδρολίβανο • Θυμάρι • Μανταρίνι 1 τεμάχιο • Λεμόνι 1 τεμάχιο • Κρεμμύδια 3 τεμάχια • Καρότα 4-5 τεμάχια • Σέλερι 2 κλωνάρια • Μπέικον σε…

Οι συνταγές των σεφ μας: Χριστουγεννιάτικη πορκέτα

Υλικά • Χοιρινή κοιλιά (πανσέτα) με το δέρμα 3 κιλά • Θυμάρι • Δενδρολίβανο • Φασκόμηλο • Ξύσμα λεμονιού – 2 τεμάχια • Σταφίδα σουλτανίνας 50 γραμ • Κουκουνάρι 50 γραμ • Κρασί γλυκό • Μορταδέλα 8 φέτες • Ψίχουλα ψωμιού 200 γραμ • Κιμάς 250 γραμ • Κρεμμύδι 1…

Οι συνταγές των σεφ μας: Σαλάτα «συκάτη»!

Υλικά γιά την σαλάτα: Λόλο πράσινο χοντροκομμένο Λόλο κόκκινο χοντροκομμένο Καρότο τριμμένο Αποξηραμένα σύκα κομμένα σε ροδέλες Σουσάμι ψημένο Υλικά γιά το dressing: Ελαιόλαδο Μέλι Balsamico Λίγη μουστάρδα Αλάτι Εκτέλεση: Σε ένα μπωλ αμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας. Χτυπάμε τα υλικά γιά το dressing, αλλά στην σαλάτα το περιχύνουμε…

Οι συνταγές των σεφ μας: Αθερίνα σε φωλιά πατάτας με πέρλες λαχανικών.

Αθερίνα τριχωνίδος περασμένη από καλαμποκάλευρο σε φωλιά πατάτας με σάλτσα αυγών αρωματισμένη με ούζο και άνιθο και γαρνιρισμένο με πέρλες λαχανικών. Υλικά Συνταγής για 4 άτομα Αθερίνα Τριχωνίδος 800 γρ. Πατάτες τριμμένες στον τρίφτη 500 γρ. Ραδίκια 250 γρ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τηγάνισμα 1 κιλό Ηλιέλαιο 350 γρ. Αυγά…

Οι συνταγές των σεφ μας: Τάρτα με κατσικίσιο τυρί και καραμελλωμένα κρεμμύδια

Για την Τάρτα:  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 125 γρ βούτυρο • 1 αυγό, • 1-2 κ.σ. νερό • μία πρέζα αλάτι Για την γέμιση: • 500 γρ κατσικίσιο τυρί • 400 γρ κρέμα τυριού (Φιλαδέλφεια) • 100 γρ κρέμα γάλακτος • αλάτι και πιπέρι Για…

Οι συνταγές των σεφ μας: Μοσχαράκι Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Υλικά για το μοσχαράκι • Μοσχαρίσιο χτένι σε μεγάλα κομμάτια – 1κιλό • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες • 2 φρέσκιες ντομάτες σε κύβους • 1 ντοματάκι κονκασέ • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας • 1 κύβο ζωμό μοσχαρίσιο • Νερό • Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, μπαχάρι,…

Οι Συνταγές των Chef μας: Όνειρο της Μεσογείου

 Συνταγές ,   Νοεμβρίου 7, 2016

Καλαμάρι γεμιστό με πλιγούρι, γαρίδες, φινόκιο, σαφρά, τριλογία από πιπεριές φλαμπαρισμένο με λευκή σαμπούκα. Γαρνιρισμένο με σπανάκι σωτέ και ροζέτες παντζαριού. ΥΛΙΚΑ 4 Μεγάλα Καλαμάρια 1 Πιπεριά Πράσινη 1 Πιπεριά Κόκκινη 1 Κρεμμύδι ξερό 1 φινόκιο 2 σκελίδες σκόρδο λίγο ελαιόλαδο 100 γρμ. λευκή σαμπούκα 1 ντομάτα σε μικρό καρέ…

Οι Συνταγές των Chef μας: Γαρυδάκι Συμιακό

Γαριδάκι Συμιακό, περασμένο από καλαμποκάλευρο σε φωλιά πατάτας με σάλτσα αυγών αρωματισμένη με ούζο και άνηθο και γαρνιρισμένο με πέρλες φρέσκων λαχανικών. Υλικά για 4 άτομα: 800 γρ γαριδάκι Συμιακό 500 γρ πατάτες 250 γρ ραδίκια 1 κιλό lt έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 350 γρ lt ηλιέλαιο 250 γρ καλαμποκάλευρο 30…